אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת מייפל, יוגורט אגוזים

רגע לפני שניגשנו לאפות את העוגה הזאת, ניסינו לדמיין את שילוב הטעמים. אחרי שניקינו את הריר שהצטבר לו בחלל הפה, פנינו מיד לעשייה, ותוך שעה עמדה לה היפהפייה הזאת במרכז השולחן

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 18/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מאליו

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה

חצי כוס ( 100 גרם) סוכר לבן

מעט מלח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 ביצים בגודל L

כפית תמצית וניל

4 כפות סירופ מייפל איכותי

גביע וחצי (300 גרם) יוגורט 3% שומן

כוס וחצי (150 גרם) אגוזי מלך, קצוצים (או אותה כמות של פקאנים)

לציפוי (לאחר האפייה):

חצי כוס (120 גרם) סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והמלח.

3 מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4 מוציאים חצי כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5 מוסיפים את הביצים לקערה הגדולה ומערבבים היטב.

6 מוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל והיוגורט, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מערבבים פנימה חצי מכמות האגוזים הקצוצים. מערבבים פעם נוספת.

8 מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים שנותרו ואת חצי כוס הפירורים שנשמרה בצד.

9 מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 40 דקות - עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש.

10 אחרי הוצאת העוגה מהתנור שופכים מעל את חצי כוס המייפל (כשהעוגה עוד חמה), מצננים ומגישים.

* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר בין שלושה לארבעה ימים.

עוגת מייפל יוגורט אגוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עכשיו נשאר לכם רק לבחור מה לשתות לידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו שמנת ריבת חלב בחושה