אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קוקוס ושבבי שוקולד חלב

אנחנו יודעים שבכל סוף שבוע מחדש אתם מתקשים למצוא את העוגה שתעשה לכם את השבת. איזה מזל שאנחנו פה לא? כי נראה לנו שיש לנו את זה ובגדול. הנה עוגה סופר פשוטה להכנה וכזו שהילדים שלכם יעופו עליה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 07/07/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

150 גרם חמאה רכה

כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים בגודל L

כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 גרם) רוויון

2 כוסות פחות ארבע כפות (245 גרם) קמח לבן 

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

150 גרם שוקולד חלב, קצוץ היטב

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

קורט מלח

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד שהסוכר נטמע בחמאה ומרקם התערובת הופך למשחתי.

3 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין ביצה לביצה.

4 מוסיפים את תמצית הווניל והרוויון ומערבבים שוב.

5 מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

6 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים את פני העוגה ובעזרת סכין יוצרים חריץ לכל אורכה.

7 אופים כ-50 דקות (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 40 דקות). מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת עד כארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת נקטרינות, יוגורט ושקדים

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו