עוגת קוקוס ושבבי שוקולד חלב
אנחנו יודעים שבכל סוף שבוע מחדש אתם מתקשים למצוא את העוגה שתעשה לכם את השבת. איזה מזל שאנחנו פה לא? כי נראה לנו שיש לנו את זה ובגדול. הנה עוגה סופר פשוטה להכנה וכזו שהילדים שלכם יעופו עליה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
150 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3 ביצים בגודל L
כפית תמצית וניל
חצי כוס (120 גרם) רוויון
2 כוסות פחות ארבע כפות (245 גרם) קמח לבן
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
150 גרם שוקולד חלב, קצוץ היטב
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד שהסוכר נטמע בחמאה ומרקם התערובת הופך למשחתי.
3 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין ביצה לביצה.
4 מוסיפים את תמצית הווניל והרוויון ומערבבים שוב.
5 מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
6 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים את פני העוגה ובעזרת סכין יוצרים חריץ לכל אורכה.
7 אופים כ-50 דקות (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 40 דקות). מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת עד כארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה