אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת וניל ופירורי קקאו

פשטות היא אחת התכונות שאנחנו הכי אוהבים, בטח בכל הקשור להכנת עוגות. קחו את העוגה הזו לדוגמה: שילוב מנצח של וניל וקקאו, גג חצי שעה של עבודה ופחות משעה של המתנה עד שהיא נחה על שולחנכם. פשוט לא?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 03/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן

גרגירים ממקל וניל אחד או כפית אחת של מחית/תמצית וניל

2 ביצים גודל L

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.

3 מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית (כ-2-3 דקות).

4 מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5 מוסיפים לקערה הגדולה את השמנת חמוצה, גרגירי הווניל והביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב.

7 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.

8 מוסיפים לכוס התערובת ששמרנו בצד שתי כפות קקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כהה (הכי טוב לערבב בעזרת האצבעות).

9 שופכים את הפירורים שהתקבלו מעל תערובת העוגה.

10 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

עוגת וניל ופירורי קקאו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שעה אחת והיא כל כולה שלכם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תמרים וקוקוס