עוגת קוקוס וריבת תות
הנה לכם עוגת קוקוס בחושה, אוורירית ומאוד טעימה, עם הפתעה עסיסית של ריבת תות בפנים וגם בחוץ. אל תתנו למילים "בפנים" ו"בחוץ" להטעות אתכם: זאת עדיין אחת העוגות הפשוטות שתכינו בחייכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית אינגליש קייק):
שלושת רבעי כוס ( 175 גרם) סוכר
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
140 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
שליש כוס שמנת מתוקה 32%
4 כפות חלב רגיל
שלושת רבעי כוס (75 גרם) קוקוס טחון
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
למילוי:
5-6 כפות ריבת תות (אם יש חתיכות פרי בריבה העדיפו אותן)
לעיטור:
חצי כוס ריבת תות
רבע כוס (25 גרם) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה.
2 מערבבים היטב בקערה את הסוכר, סוכר הווניל והחמאה הרכה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב וקוקוס ומערבבים שוב.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית, מיישרים מעט בעזרת גב כף, מורחים מעל התערובת באופן אחיד את הריבה למילוי, ומכסים במחצית תערובת העוגה שנותרה. מיישרים שוב, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
5 מצננים את העוגה לחלוטין, מורחים בעזרת מרית את חצי כוס הריבה לקישוט, מפזרים מעל את הקוקוס הטחון ומגישים.
* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר או במקרר כשלושה ימים.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה