אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קוקוס וריבת תות

הנה לכם עוגת קוקוס בחושה, אוורירית ומאוד טעימה, עם הפתעה עסיסית של ריבת תות בפנים וגם בחוץ. אל תתנו למילים "בפנים" ו"בחוץ" להטעות אתכם: זאת עדיין אחת העוגות הפשוטות שתכינו בחייכם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית אינגליש קייק):

שלושת רבעי כוס ( 175 גרם) סוכר

שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

140 גרם חמאה רכה

2 ביצים גודל L

שליש כוס שמנת מתוקה 32%

4 כפות חלב רגיל

שלושת רבעי כוס (75 גרם) קוקוס טחון

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

למילוי:

5-6 כפות ריבת תות (אם יש חתיכות פרי בריבה העדיפו אותן)

לעיטור:

חצי כוס ריבת תות

רבע כוס (25 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה.

2 מערבבים היטב בקערה את הסוכר, סוכר הווניל והחמאה הרכה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב וקוקוס ומערבבים שוב.

3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית, מיישרים מעט בעזרת גב כף, מורחים מעל התערובת באופן אחיד את הריבה למילוי, ומכסים במחצית תערובת העוגה שנותרה. מיישרים שוב, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

5 מצננים את העוגה לחלוטין, מורחים בעזרת מרית את חצי כוס הריבה לקישוט, מפזרים מעל את הקוקוס הטחון ומגישים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר או במקרר כשלושה ימים.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ודבש בקערה אחת