אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש שוקו-תפוז

הרבה לפני הביס הראשון שתיתנו בעוגה הזאת, הריח שיתפשט לכם ברחבי הבית הולך לכבוש אתכם. יותר מזה, במיוחד לקראת הסופ"ש הקריר שלפנינו אנחנו ממליצים לכם לאכול אותה כשהיא עוד חמה. אתם? פשוט תודו לנו אחר כך

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 01/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ):

200 גרם חמאה רכה

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל

4 ביצים בגודל L

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

כף ברנדי

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז בינוני

שתי כוסות ושליש (325 גרם) קמח לבן תופח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

100 גרם שוקולד מריר, מומס במיקרוגל או על בן מארי

כף אבקת קקאו

לציפוי השוקולד (לא חובה):

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38%

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה.

2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.

3 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

3 מוסיפים שמנת חמוצה, ברנדי ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבבים שוב.

5 מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית כשני שליש מבלילת העוגה, ולשליש הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את השוקולד המומס וכף קקאו. מערבבים היטב לקבלת תערובת שוקולדית.

6 מעבירים את הבלילה השוקולדית לתבנית מעל הבלילה הבהירה. בעזרת סכין מערבבים בין שתי התערובות ליצירת מראה שיש.

7 אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

8 מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה בינונית וחסינת חום מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.

9 מוסיפים לקערה את השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד.

10 מצפים את העוגה בעודה חמה ומגישים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

עוגת שיש שוקו-תפוז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מריחים?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

 לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת נוטלה בחושה