אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת חלבה פקאן

מי שכבר אפה את העוגה הזאת מספר בעיקר על ריח החלבה שמתפשט ברחבי הבית. אנחנו, אגב, מתכוונים לנסות אותה כבר בסוף השבוע הקרוב כדי לפנק איתה את בני הבית. איזה כיף

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

3 ביצים בגודל L

שני שליש כוס (140 גרם) סוכר לבן 

50 גרם חמאה מומסת

1 מכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

כוס (100 גרם) פקאנים קצוצים

שליש כוס ממרח חלבה

לקישוט:

חופן פקאנים חצויים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר.

3 מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבבים.

4 מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים לתערובת את הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות ושופכים אותה לתבנית.

6 מחממים מעט במיקרו את ממרח החלבה כך שיהפוך לנוזלי.

7 מעבירים את ממרח החלבה לתבנית מעל תערובת העוגה, ובעזרת כף או סכין מערבבים מעט בתנועות סיבוביות בתוך התבנית. מפזרים מעל את חצאי הפקאנים.

8 מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות, עד שהקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

9 מוציאים, מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

** העוגה נשמרת כשלושה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

*** אם אין לכם ממרח חלבה, ערבבו שליש כוס טחינה גולמית עם 4 כפות דבש או סילאן, והמשיכו כפי שמצוין במתכון.

 

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר ומייפל

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו