עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריך
אנחנו מתים על שטרויזל, אבל משום מה עד היום חשבנו שהוא חייב להגיע עם איזה פאי פירות תחתיו. אז זהו, מתברר שממש לא: הנה לכם עוגת סילאן בחושה, רכה ואוורירית, עם פירורי בצק ופקאן שהופכים כל ביס לחגיגה בפה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
חצי כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 ביצים גודל L
חצי כוס (120 מ"ל) סילאן
חצי כפית תמצית וניל
חצי גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 מערבבים בקערה את השמן, הסוכר החום והקמח, ובעזרת כף או עם הידיים יוצרים תערובת פירורית. מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד (היא תשמש אותנו לשטרויזל).
3 מוסיפים לקערה את הביצים, הסילאן, תמצית הווניל, השמנת החמוצה ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית.
4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לתערובת הפירורים ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.
5 מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.
* העוגה נשמרת (כשהיא עטופה היטב) כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה