אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריך

אנחנו מתים על שטרויזל, אבל משום מה עד היום חשבנו שהוא חייב להגיע עם איזה פאי פירות תחתיו. אז זהו, מתברר שממש לא: הנה לכם עוגת סילאן בחושה, רכה ואוורירית, עם פירורי בצק ופקאן שהופכים כל ביס לחגיגה בפה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 20/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 ביצים גודל L

חצי כוס (120 מ"ל) סילאן

חצי כפית תמצית וניל

חצי גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 מערבבים בקערה את השמן, הסוכר החום והקמח, ובעזרת כף או עם הידיים יוצרים תערובת פירורית. מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד (היא תשמש אותנו לשטרויזל). 

3 מוסיפים לקערה את הביצים, הסילאן, תמצית הווניל, השמנת החמוצה ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית. 

4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לתערובת הפירורים ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.

5 מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.

* העוגה נשמרת (כשהיא עטופה היטב) כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קוקוס בחושה במילוי ריבת תות