אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוריאו

עדיין מתלבטים איזו עוגה תעזור לכם להעביר את החום ליד הקפה הקר שלכם? למה שלא תנסו את השילוב המתוק הזה שעושה שמח בפה ובלב. כל כך שמח, שלא יכאב לכם לחלוק אותה עם אחרים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/07/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 122 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המצרכים (תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ):

חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

100 גרם חמאה מומסת

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

כוס (200 גרם) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

גביע וחצי (300 גרם) שמנת חמוצה

חבילה (100 גרם) שוקולד לבן, מומס

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

12 עוגיות אוריאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה.

2 מערבבים בקערה גדולה את השמן, החמאה, הקמח והסוכר לכדי תערובת פירורית. מוציאים חצי כוס מהתערובת ושומרים בצד.

3 מוסיפים לקערה ביצים, שמנת חמוצה, שוקולד לבן, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מפוררים את העוגיות (השיטה המוצלחת ביותר היא להכניס אותן לשקית ניילון ולדפוק בפטיש שניצלים). מעבירים שלושת רבעי מהכמות לתערובת העוגה ומערבבים מעט.

5 מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת.

6 מוסיפים את יתרת פירורי העוגיות לקערה עם הפירורים ששמרנו בצד, מערבבים מעט ומפזרים באופן שווה על פני העוגה שבתבנית.

7 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

8 מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית בזהירות ומגישים.

טיפים:

• אם הכנתם את העוגה בתבנית קוגלהוף, תנו לה להתקרר ואז הפכו אותה על צלחת גדולה.

• אל תפחדו שעוגיות ייפלו כיוון שהן תפוסות היטב בעזרת פירורי הבצק. לאחר שהפכתם את העוגה הפכו אותה שוב על צלחת הגשה והגישו.

• רוצים לקצר תהליכים? ניתן לקצוץ את השוקולד הלבן במקום להמס אותו, ולהוסיף לתערובת העוגה יחד עם פירורי העוגיות.

• רוצים עוד יותר לקצר תהליכים, ולוותר על הפירורים מלמעלה? הכינו את העוגה על פי ההוראות וותרו על השלב שבו מוציאים חצי כוס מהתערובת.

עוגת שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוריאו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עגולה, יפה ומפנקת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קוקוס ושבבי שוקולד חלב

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו