אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת ארל גריי ולימון

הפעם החלטנו לקחת את השילוב המושלם בין תה לעוגה צעד אחד קדימה עם תמצית תה שמסתתרת כבר בתוך העוגה עצמה. התוצאה? עוגה סופר רכה ולימונית, עם המון אבקת סוכר מעל, שתהפוך לכם את הסופ"ש הקרוב לנהדר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

4 תיונים מסוג ארל גריי

רבע כוס (60 מ"ל) מים רותחים

110 גרם חמאה רכה

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

4 ביצים בגודל L

רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם גדול

כפית תמצית וניל

2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח תופח

קורט מלח

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

כפית של קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות.

2 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית.

4 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה.

5 מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף.

6 מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה.

7 מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב.

8 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

9 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

10 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים.

* העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת תותים ושקדים