אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים ודבש בקערה אחת

עוגת תפוח בדבש רכה וריחנית שמתאימה בול לרוח החג ויכולה לככב בכיף גם על שולחן החג עצמו בזכות קישוט תפוחים מרשים. האורחים לא חייבים לדעת שלוקח בדיוק עשרים דקות להכין אותה. אנחנו לא נגלה אם אתם לא תגלו

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 29/09/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית בקוטר 20 ס"מ)

3 תפוחים מזן פינק ליידי

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

רבע כוס (50 גרם) סוכר חום

שקית סוכר וניל

2 ביצים גודל L

חצי כוס (180 גרם) דבש

קליפה מגוררת מלימון אחד בינוני

חצי מכל (100 גרם) יוגורט 3% שומן

כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

לקישוט:

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

2 חותכים כל תפוח לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. אין צורך לקלף את התפוחים. מניחים בצד.

3 טורפים בקערה שמן, סוכר חום, סוכר וניל, ביצים ודבש. מוסיפים קליפת לימון ויוגורט ומערבבים שוב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית. מסדרים את התפוחים במניפה - מתחילים במעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים.

6 אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

עוגת תפוחים ודבש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תשמרו לנו פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים בכלי אטום.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר, דבש ותבלינים

>> הנה עוד המון מתכונים לראש השנה