אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד ותותים

המרקם? בראוניז. הצבע? מהתותים. הטעם? נהדר! קחו קלאסיקה בטוחה כמו עוגת שוקולד, תוסיפו לה קצת תותים מעל ובפנים, וקיבלתם עוגה שכל ילד ישמח לקראתה, ואין מבוגר שיסרב לה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 02/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 22*22:

120 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

כוס (200 גרם) סוכר לבן

שתי ביצים בגודל L

כפית תמצית וניל

חצי מכל ( 100 מ"ל) יוגורט 3%

כף אבקת קקאו

כפית אבקת אפייה

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כוס מים רותחים

כוס תותים, חצויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.

3 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב.

4 מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים.

5 מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה, קמח ומים ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מוסיפים פנימה כחצי מכמות התותים ומערבבים מעט.

7 מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את התותים הנותרים, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

*העוגה מזכירה במרקמה בראוניז, אבל אל תתפתו לאפות אותה יותר מדי.

* העוגה במיטבה יום לאחר האפייה.

* העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב כ-3-4 ימים.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת ארל גריי ולימון