אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

גלידת עוגת גבינה וקראמבל

אוהבים עוגת גבינה ופירורים? מעולה! דאגנו לכם לגרסה הקיצית של הכיף הזה עם גלידה ביתית שמכילה 3 מרכיבים בלבד. מה אתם צריכים לעשות בתמורה? רק לשלוח לנו קופסה למשרד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 31/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לקראמבל:

120 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

130 גרם (כוס פחות כף) קמח

50 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל שלמה

80 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה

רבע כפית מלח

לגלידת עוגת גבינה (ללא מכונה):

115 גרם (חצי גביע) גבינת שמנת 25-30%

200 גרם (שלושת רבעי כוס פחות כף) חלב מרוכז

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים בקערה את כל חומרי הקראמבל, ובוחשים בכף עד לקבלת בצק אחיד.

2 על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מפוררים את הבצק באמצעות פומפייה גסה (או בעזרת הידיים). אופים כ-12 עד 14 דקות עד להשחמה קלה ומצננים.

3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת והחלב המרוכז במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה ומערבבים אותה לתוך תערובת השמנת והחלב המרוכז בתנועות קיפול.

4 מפזרים מחצית מהקראמבל בתחתית תבנית מרובעת (20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה ומהדקים מעט לשכבה ישרה. במידת הצורך, מפוררים או קוצצים קודם בסכין את גושי הפירורים שנצמדו במהלך האפייה. יוצקים על הפירורים את מלית הגבינה, מפזרים את יתר הקראמבל מעל ומהדקים קלות. מעבירים להקפאה ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה שלם להתייצבות מלאה.

5 פורסים לקוביות בגודל הרצוי ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני שאוכלים.

*הקוביות נשמרות בקופסה אטומה במקפיא שבוע וחצי לפחות.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד