אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

בלי עיצוב מורכב, בלי אפייה עיוורת ובלי יותר מדי סיבוכים: דאגנו לכם לאצבעות פאי פקאן מטריפות שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. היינו אומרים לכם קחו אצבע, אבל אתם תרצו את כל היד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

רבע כפית אבקת אפייה

חצי כפית קינמון (לא חובה)

45 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה

קורט יפה מלח

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כף מים

למלית:

50 גרם חמאה, מומסת

80 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה

100 מ"ל (חצי כוס) סירופ מייפל אמיתי

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

200 גרם (2 כוסות) אגוזי פקאן טבעיים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר חום ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.

2 לשים את הבצק עד לריכוך, מקמחים קלות ומשטחים אותו בעזרת הידיים על תחתית תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מקררים לחצי שעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הבצק כ-12-15 דקות עד שתהפוך לאפויה למראה ותפוחה מעט. מניחים בצד לצינון קצר.

4 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם סוכר חום, מייפל, ביצים ותמצית וניל. יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.

5 אופים כ-30-35 דקות עד שהפאי הופך זהוב, תפוח ומפיץ ריח אגוזי. מצננים לכמה שעות עד להתייצבות, חותכים לפרוסות וזוללים.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד ואגוזים במלית ריבת חלב