אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות עוגת גבינה וממרח שוקולד

מחפשים קינוח שגם ילדים וגם מבוגרים ישמחו לקבל? אז למה שלא תלכו על הקוביות הנהדרות האלה? אמנם הן ידרשו מכם לילה של סבלנות עד שייצאו מהמקרר, אבל תאמינו לנו שזה לגמרי שווה את זה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 18/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 377 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתחתית (תבנית מרובעת 20 ס"מ):

200 גרם פירורי ביסקוויט בטעם שוקולד או עוגיות סנדוויץ' שוקולד טחונות

80 גרם חמאה, מומסת

למלית:

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות שטוחות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה

2 ביצים גדולות

1 כף מלאה קורנפלור

100 גרם (שליש כוס) ממרח שוקולד

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת כף. מעבירים לקירור.

2 מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים שמנת חמוצה, ביצים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית כמעט שני שליש מהבלילה ומשטחים לשכבה ישרה.

3 מוסיפים לתוך שליש התערובת שנותרה בקערה ממרח שוקולד וקורט מלח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים בעדינות בכל פעם כף מתערובת השוקולד על בלילת הגבינה, עד לקבלת שכבה ישרה (במידה ויוצקים את כל הבלילה בבת אחת, היא תשקע לתוך הבלילה הלבנה).

4 אופים כ-35-40 דקות כך שהתערובת יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור מלא במקרר למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים.

* העוגה משתבחת מאוד לאחר יומיים במקרר וניתן להכין אותה מראש.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו אצבעות פאי פקאן וסוכר חום