עוגת סולת אוורירית
אנחנו אוהבים עוגות סולת, אבל בואו נגיד נגיד את האמת: יש עוגות סולת ויש עוגות סולת. לא נדבר על אחרות, רק נספר שזאת ספציפית סופר אוורירית, עסיסית וגם יפה, ולכן היא היחידה שלנו. כאלה אנחנו, מאמינים באהבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ביצים גדולות
רבע כפית מלח
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
250 גרם (כוס ורבע) סולת
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון קטן
200 מ"ל (גביע) יוגורט סמיך (רצוי 4% שומן לפחות)
כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
חופן שקדים מולבנים, שלמים או חצויים
לסירופ:
360 מ"ל (כוס וחצי) מים
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
1-2 כפות מי ורדים או מי זהר, או מעט תמצית מי ורדים
כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה 5 דקות לקצף בהיר וסמיך. בינתיים מערבבים בקערה את החומרים היבשים - סולת, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת.
2 מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים בהדרגה, ומקפלים כמעט עד שמתאחד.
3 מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומערבבים קלות להטמעה.
4 לסיום יוצקים פנימה את החמאה המומסת והמצוננת בזרם דק, תוך כדי קיפול לתערובת חלקה.
5 יוצקים את התערובת לתבנית 26 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה (אם יש תבנית לא מתפרקת זה עדיף), ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב-שחום. בינתיים מכינים את הסירופ.
5 מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים להתבשל 10-15 דקות תוך בעבוע לקבלת סירופ סמיך ומתוק. לאחר שהעוגה מוכנה יוצקים עליה בעדינות את הסירופ בעודה חמה, מעט בכל פעם, עד שהסירופ נספג לגמרי.
6 חותכים את העוגה לריבועים ומניחים שקד מולבן על כל פרוסה.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות