אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת סולת אוורירית

אנחנו אוהבים עוגות סולת, אבל בואו נגיד נגיד את האמת: יש עוגות סולת ויש עוגות סולת. לא נדבר על אחרות, רק נספר שזאת ספציפית סופר אוורירית, עסיסית וגם יפה, ולכן היא היחידה שלנו. כאלה אנחנו, מאמינים באהבה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 418 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים גדולות

רבע כפית מלח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

250 גרם (כוס ורבע) סולת

100 גרם (כוס) שקדים טחונים

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מלימון קטן

200 מ"ל (גביע) יוגורט סמיך (רצוי 4% שומן לפחות)

כפית תמצית וניל

150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

חופן שקדים מולבנים, שלמים או חצויים

לסירופ:

360 מ"ל (כוס וחצי) מים

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

1-2 כפות מי ורדים או מי זהר, או מעט תמצית מי ורדים

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה 5 דקות לקצף בהיר וסמיך. בינתיים מערבבים בקערה את החומרים היבשים - סולת, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת.

2 מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים בהדרגה, ומקפלים כמעט עד שמתאחד.

3 מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומערבבים קלות להטמעה.

4 לסיום יוצקים פנימה את החמאה המומסת והמצוננת בזרם דק, תוך כדי קיפול לתערובת חלקה.

5 יוצקים את התערובת לתבנית 26 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה (אם יש תבנית לא מתפרקת זה עדיף), ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב-שחום. בינתיים מכינים את הסירופ.

5 מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים להתבשל 10-15 דקות תוך בעבוע לקבלת סירופ סמיך ומתוק. לאחר שהעוגה מוכנה יוצקים עליה בעדינות את הסירופ בעודה חמה, מעט בכל פעם, עד שהסירופ נספג לגמרי.

6 חותכים את העוגה לריבועים ומניחים שקד מולבן על כל פרוסה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר חגגנו את הסתיו עם קרמבו ביתי