אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו

רוצים להפציץ בקינוח מושחת, אבל כזה שלא ידרוש יותר מחצי שעה מזמנכם, ויכלול רק מצרכים שיש לכם בבית? הנה הדבר בשבילכם: פאי סמורס קטלני, שמתאים לל"ג בעומר הממשמש כמו גנאש לעוגת שוקולד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 22/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

165 גרם (כוס וחצי) ביסקוויטים מפוררים

85 גרם חמאה, מומסת

למילוי וציפוי:

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה

מרשמלו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים פירורי ביסקוויט וחמאה ומשטחים בתבנית פאי 24 ס"מ. אופים 10 דקות להזהבה, ומצננים.

2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה.

3 מצננים לטמפרטורת החדר, יוצקים לקלתית ומעבירים לקירור למשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.

4 לפני ההגשה גוזרים את המרשמלו לחצאים בעזרת מספריים נקיים, ומסדרים על הפאי בעיגולים סביב (אם רוצים, אפשר למלא במרשמלו את הפאי כולו).

* ליצירת אפקט סמורסי אפשר להשחים את המרשמלו קלות בעזרת ברנר או על ידי חימום קצר בגריל לוהט.

* שומרים בקירור.

* הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנה.