אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קסטה ביתית

מישהו פספס את העובדה שהקיץ כבר כאן? אז בואו נפתח כולנו פריזרים, נוציא את הגלידה האהובה עלינו, ונכין קסטות מביסקוויטים שווים תוצרת בית, עם בצק שמגדיר מחדש את מושג "קל להכנה". להקפיא ולנשנש כשצריך

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 26/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה

50 מ"ל (3 כפות וחצי) מים

50 גרם (רבע כוס) סוכר

1 כף גדושה סוכר חום כהה

קורט יפה של מלח

185 גרם (כוס ו-4 כפות שטוחות) קמח

25 גרם (2 וחצי כפות שטוחות) קקאו איכותי

גלידה בטעם שאוהבים

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מבשלים חמאה, מים, סוכר לבן וחום וקורט מלח עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מעבירים לקערה קטנה ומצננים היטב.

2 מנפים לקערה בינונית קמח וקקאו, מוסיפים בכל פעם 2 כפות מהנוזלים פנימה, תוך ערבוב ומעיכה בעזרת כף לקבלת פירורי בצק. מהרגע בו מתקבל בצק, אין צורך להוסיף את יתרת הנוזלים. מעצבים את הבצק המעט פירורי לכדור, ומעבירים לקירור למשך כשעתיים.

3 לשים קלות את הבצק עד לריכוך, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עוגיות בגודל ובצורה הרצויה. לפריכות מירבית מומלץ להעביר את העוגיות בשלב זה לקירור או הקפאה לחצי שעה-שעה לפני האפייה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. דוקרים את העוגיות במרכזן במזלג ליצירת חורים קטנים, ואופים 14 דקות. מצננים היטב ומצמידים כל צמד עוגיות בעזרת גלידה. שומרים בקופסה אטומה במקפיא חודש ימים, מוציאים מהמקפיא קצת לפני שאוכלים.

*רוצים לקבל שכבת גלידה מדויקת ויפה? שטחו גלידה בתבנית אפייה, הקפיאו להתייצבות, וקירצו בעזרת חותכן עיגולים שווים.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז עם קוביות שוקולד