אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

חטיפי בייגלה ושוקולד מטריפי חושים

חשבתם להתחיל היום דיאטה? עשו לעצמכם טובה וחכו עם זה רק עוד יום אחד. תאמינו לנו, בשביל כאלה ממתקים - עם שוקולד ובייגלה וחמאת בוטנים ושוקולד לבן וגם פצפוצי אורז, שיהיה - זה לגמרי לגמרי שווה לכם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 11/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבסיס פצפוצי אורז ובייגלה:

60 מ"ל (רבע כוס) מים

50 גרם (רבע כוס) סוכר

2 כפות סירופ תירס (אם אין, אפשר גם דבש)

כמה טיפות מיץ לימון

70 גרם חמאה רכה, בקוביות

45 גרם (כוס) בייגלה ארוך

45 גרם (כוס) פצפוצי אורז

לשכבת חמאת הבוטנים:

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ

200 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד כף) חמאת בוטנים

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1 כפית שמן

חופן בייגלה ארוך

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, סירופ תירס וכמה טיפות מיץ לימון. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל יחסית 7-8 דקות. הסירופ אמור להתפוצץ בבועות גדולות ולקבל גוון זהוב בהיר. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד להמסה. מוסיפים מיד בייגלה ופצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת. משטחים בתבנית של 20x20 ס"מ ומקפיאים לרבע שעה.

2 לשכבת חמאת הבוטנים: במיקרוגל או על בן מארי ממיסים יחד שוקולד לבן וחמאת בוטנים, ומערבבים לתערובת חלקה. משטחים על בסיס הפצפוצים ומקפיאים לחצי שעה עד שהשכבה יציבה למגע.

3 לציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד מריר, מוסיפים כפית שמן, מצננים מעט ויוצקים על המלית בשכבה אחידה. מפזרים בייגלה ארוך ומהדקים קלות. מקפיאים קצרות להתייצבות. חותכים לקוביות וזוללים.

* שומרים את הקוביות בקופסה אטומה בקירור, ולפני ההגשה מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר דהרנו פה על לחמניות ממולאות שוקולד