אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

ריבועי עוגת גבינה וריבת חלב

תראו אותנו, כבר מתכוננים לשבועות. והפעם: ריבועי עוגת גבינה עם תחתית של פתי בר וחמאה ומלית גבינה ווניל, שיגרמו לכם להתקשר לאמא להגיד תודה על שהביאה אתכם לעולם. שבועות עדיין לא כאן? לא נורא, נכין שוב

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 597 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

150 גרם (כוס ושליש) פירורי ביסקוויט

50 גרם (5 כפות גדושות) קוקוס טחון

30 גרם (3 כפות) סוכר חום בהיר דמררה

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת עשירה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה

3 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות ריבת חלב, מחוממת קלות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויט, הקוקוס, הסוכר והחמאה המומסת. מהדקים לתחתיתה של תבנית מרובעת 20 על 20 ס"מ בעזרת כף. מעבירים לקירור.

>> מתכונים לשבועות

2 המלית: מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים שמנת חמוצה וביצים, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

3 מזלפים על המלית פסי ריבת חלב בעזרת שקית זילוף או קונוס מנייר אפייה, ויוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד או סכין. לחלופין, אפשר לצקת מעל המלית את ריבת החלב כמו שהיא, ולשייש באותו האופן.

4 אופים 40-45 דקות, עד שהתערובת יציבה בדפנות אך עדיין מעט רוטטת במרכז. מצננים ומעבירים לקירור מלא במקרר, רצוי למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים.