אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

חלת לחמניות שוקולד צ'יפס במילוי שוקולד

הילדים חזרו מבית הספר ומתחננים למשהו מתוק? לקחתם את הילדים לחוגים ומחפשים משהו לנשנש ליד הקפה של ארבע? הנה לכם פתרון נהדר: חלת לחמניות מתוקה ומושלמת. הקסם? ניתן למלא אותה עם כל ממרח שרק תרצו

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 04/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית 24-26 ס"מ):

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

8 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים, או 25 גרם (חצי שקית) שמרים טריים

60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר

1 כפית מלח

1 ביצה גדולה

50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) מים

90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) חלב

150 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס

למילוי וציפוי:

חצי צנצנת ממרח שוקולד

1 ביצה, טרופה

1 כפית חלב

חופן שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה.

2 מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (בערך 50 גרם כל אחד), משטחים כל כדור בעזרת כף היד, מניחים במרכז כפית ממרח שוקולד, סוגרים את הבצק, צובטים היטב ומגלגלים לכדור.

4 מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים חופן שוקולד צ'יפס ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.

* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכמות שווה של שמן, ואת החלב במים.

* אם מעדיפים, אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר.

* אפשר להשתמש בקמח שמרים כתחליף לקמח, בדיוק באותה הכמות.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קוביות קוקוס ושוקולד