אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי גבינה עם שוקולד לבן ותותים

כמה זמן לוקח להכין את הפאי המהמם הזה? 20 דקות, אולי קצת פחות. כמה זמן לוקח לחסל אותו? 5 דקות, אולי קצת פחות. הבעיה היחידה היא הזמן שהוא צריך לבלות במקרר בין לבין - ועם זה, חברים, אנחנו חושבים שנסתדר

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 08/01/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

165 גרם (כוס וחצי) עוגיות חמאה טחונות או פירורי ביסקוויטים

כף סוכר

קליפה מגוררת מחצי לימון גדול

85 גרם חמאה, מומסת

לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

250 גרם (גביע) מסקרפונה

כפית תמצית וניל

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לציפוי:

375 גרם (סלסילה וחצי) תותים טריים

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מקפיאים לשעה.

2 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר קטן או במיקרוגל, ומצננים עד שהשוקולד חמים קלות בלבד ועדיין נוזלי.

3 מקציפים במיקסר את המסקרפונה ותמצית הווניל רק עד שהגבינה מתרככת, מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים לקרם יציב. יוצקים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים קצרות, רק עד שהשוקולד נטמע בתערובת. חשוב לא להקציף יותר מדי.

4 ממלאים את הקלתית בערך בשלושת רבעי מכמות הקרם. מעבירים את שארית הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, ומעטרים את הפאי סביב. מעבירים לקירור לכמה שעות עד לילה.

5 קרוב למועד ההגשה שוטפים ומייבשים את התותים, מסירים את העלים, חוצים ועורמים במרכז הפאי.

*כדי לשמור על חיוניות התותים לאורך זמן, כדאי להבריש אותם בריבת תותים מחוממת מעט או בנפאז'.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בשבוע שעבר עפנו פה על שוקולטה ביתית