אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

אלפחורס אקסטרה לארג'

רק לנו זה מרגיש כאילו זה אמור להיות הגודל הנורמלי של עוגיית אלפחורס? הרי גם ככה אנחנו אף פעם לא מסתפקים בפחות משלוש, אז למה לא לחשוב בגדול מלכתחילה? אלפחורס מהאגדות, הגרסה הפורימית של פיית העוגיות

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

70 גרם (חצי כוס) קמח

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קורנפלור

שני שליש כפית אבקת אפייה

חמישית כפית סודה לשתייה

70 גרם חמאה רכה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

1 חלמון

1 כף ברנדי

קליפה מגוררת מחצי לימון

חצי כפית תמצית וניל

1-2 כפיות חלב

למילוי:

185 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

5 כפות קוקוס טחון

צנצנת ריבת חלב

לציפוי:

2 כפות שמנת מתוקה

1 כף גדושה ריבת חלב

חופן קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

2 במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמון, ברנדי, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלב ומעבדים קצרות לבצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים להתייצבות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ולשים לריכוך. מקמחים היטב ומשטחים כל חלק בתבנית עגולה של 18-20 ס"מ. אם אין תבניות מתאימות אפשר לאפות על תבנית אפייה גדולה, פשוט כך העוגייה תתקבל יותר דקה. אופים כל עוגייה 12-14 דקות להזהבה. מצננים.

4 ממלאים את העוגייה סמוך להגשה. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והקוקוס הטחון לקצפת יציבה. מורחים על כל עוגייה שכבה עבה של ריבת חלב, משטחים מעל עוגייה אחת שכבה עבה של קצפת קוקוס, וסוגרים בעוגייה השנייה.

5 לציפוי: מערבבים את השמנת מתוקה עם ריבת החלב, מורחים סביב הקצפת ומצמידים קוקוס טחון למראה עוגיית אלפחורס גדולה. זוללים (או נותנים למישהו כמשלוח מנות) באותו היום.

* אפשר להכין את העוגיות את העוגיות יום-יומיים מראש, ולשמור בקופסה אטומה. את ההרכבה יש לעשות רק לפני האכילה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> עוד המון מתכונים מעולים לעוגות, עוגיות ומאפים בבייקרי שלנו