אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות

אין לנו מושג איזה המלצות קיבלתם כדי להילחם בחורף שמשתולל שם בחוץ, אבל תנו לנו להמליץ לכם על משהו בטוח: שוקולטה לוהטת ומושחתת שמקבלת תוספת שחיתות נוספת עם קצפת קרם עוגיות. קיץ? שיחכה עוד קצת

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 01/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 370 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לשוקולטה:

480 מ"ל (2 כוסות) חלב

25 גרם (2 כפות) סוכר

חצי כפית תמצית וניל

20 גרם (2 כפות) קקאו

20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת קרם עוגיות:

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

שליש כפית תמצית וניל

2 כפות פירורי עוגיות סנדוויץ' שוקולד

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר בינוני את החלב. מוסיפים סוכר ותמצית וניל. מנפים פנימה קורנפלור וקקאו וטורפים יחד (גם אם נותרו גושי קקאו, הם ייעלמו בזמן הבישול). מבשלים על להבה בינונית כ-4-5 דקות תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מסמיכה.

2 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומבשלים עוד כמה דקות תוך ערבוב עד לקבלת תערובת שוקולדית וחלקה. מחלקים בין שתי כוסות.

3 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומקציפים קצרות עד להטמעה. מעבירים לשקית זילוף, מעטרים את המשקה בתלוליות גדולה ומגישים מיד.

* רוצים לגוון את טעמי השוקולטה בכל פעם מחדש? אפשר להוסיף לה מעט קפה שהומס, קינמון לפי הטעם או 2 כפות ליקר בכל טעם שאתם אוהבים.

* להכנת המשקה בגרסת פרווה טבעונית אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או בחלב שקדים ולהשתמש בקצפת צמחית לעיטור או להקציף את החלק המוקשה של קרם קוקוס קר מאוד.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות