אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות שוקולד ואגוזים במלית ריבת חלב

הקור שביקר כאן בסוף השבוע וכנראה עוד יחזור בהמשך דורש עוגיות טובות ליד הקפה או התה. מה זה עוגיות טובות אתם שואלים? נסו לשלב בין שוקולד, ריבת חלב ואגוזים - ויש לכם בינגו מושלם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 04/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (55 מנות):

לעוגיות:

70 גרם (חצי כוס) קקאו

3 כפות שמן

200 גרם חמאה רכה

220 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר

2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

רבע כפית מלח

200 גרם שקדים או אגוזים גרוסים

למילוי:

מכל ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 שמים את הקקאו בקערה קטנה, מוסיפים שמן ומערבבים. מועכים את התערובת היטב בכף עד לקבלת בצק קקאו סמיך מאוד (במידת הצורך מוסיפים עוד כמה טיפות שמן).

2 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את משחת הקקאו ומערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק.

3 מניחים בהישג יד 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

4 טורפים בקערה קטנה את החלבונים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת מעט קצפית.

5 שופכים לקערה נוספת את השקדים או האגוזים הגרוסים.

6 מגלגלים מהבצק הרך כדורים קטנים בגודל 2 עד 2 וחצי ס"מ (קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את גודלן באפייה). טובלים כל עוגייה קלות בחלבון ומגלגלים באגוזים הקצוצים לציפוי.

7 מסדרים את הכדורים המצופים במרווחים על תבניות האפייה ויוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה של כף עץ (אפשר גם פשוט בעזרת האצבע).

8 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-10-12 דקות (העוגיות מאוד רכות בתום האפייה וזה בסדר, הן יתייצבו אחרי צינון).

9 מוציאים את התבניות מהתנור ובזמן שהעוגיות עדיין רכות מחזקים שוב את השקע במרכז כל עוגייה (שבינתיים תפח והתרחב). מצננים היטב.

10 ממלאים את השקע במרכז כל עוגייה בריבת חלב בעזרת כפית או שקית זילוף.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד וקוקוס