קאפקייקס טירמיסו
נתחיל מהסוף: רואים את הקאפקייקס המופלאות האלה? הן דורשות רק חצי שעה של עבודה. מדהים, נכון? עכשיו רק נוסיף שמדובר בקאפקייקס מבצק אוורירי עם מילוי של קפה, מסקרפונה וקצפת מלמעלה. תענוג קטן ומושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
1 כוס (140 גרם) קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס ועוד כף (120 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
למילוי:
חצי כוס (120 מ"ל) מים רותחים
2 כפות יפות קפה נמס
4 כפות סוכר
חצי גביע (125 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי גביע (125 גרם) מסקרפונה
לקצפת קפה:
גביע וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית יפה של קפה נמס
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
2 במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים חמאה וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קציפה אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והביצים (אחת בכל פעם), ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים, לסירוגין עם החלב, תוך עירבול במהירות נמוכה רק עד לתערובת חלקה.
3 מחלקים בין השקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, אופים 20 דקות עד להזהבה, ומצננים היטב.
4 למילוי: ממיסים במים רותחים קפה נמס עם כף מכמות הסוכר, ומצננים.
5 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ומסקרפונה עם 3 כפות הסוכר הנותרות עד לקבלת קציפה יציבה. יוצרים במרכז כל קאפקייק שקע בכפית פריזיאן או כפית רגילה. יוצקים לשקע כף מהקפה, וממלאים בקרם מסקרפונה.
6 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, אבקת סוכר וקפה נמס עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק או משונן של כ-2 ס"מ, ומזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק. מפדרים היטב בקקאו לפני ההגשה. מומלץ לזלול לאחר כמה שעות או למחרת.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בשבוע שעבר הכנו נגיסי שוקולד עם קרמל מלוח