אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פלורנטינים עם תחתית שוקולד

עוד לא החלטנו אם הפלורנטינים האלה הם ממתק או עוגייה, אבל מה זה משנה בעצם? אי אפשר להפסיק לנשנש אותם, ובכל פעם מתגלה טעם חדש שהופך את היופי הזה לחגיגה חורפית מושלמת

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 15/01/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

100 גרם (שקית) שקדים פרוסים

50 גרם קליפות הדרים מסוכרות

65 גרם (שליש כוס) סוכר

40 גרם (2 כפות) דבש

40 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה

קורט מלח

80 גרם שוקולד מריר, קצוץ

כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים בקערה שקדים פרוסים וקליפות הדרים מסוכרות. בסיר קטן מחממים את הסוכר, הדבש והשמנת המתוקה עד לרתיחה. מוסיפים לבשל עוד כ-2-3 דקות תוך בעבוע עד לקבלת סירופ סמיך בגוון זהוב שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות.

3 מוסיפים מיד את השקדים הפרוסים, קליפות ההדרים והמלח ומערבבים.

4 משטחים כף שטוחה מהתערובת בכל שקע של תבנית מאפינס מסיליקון (או תבנית מאפינס מרופדת במנז'טים). אופים 12-14 דקות עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת צבע זהוב-שחום ומקורמל. מוציאים מהתנור ומצננים היטב עד שהעוגיות מתייצבות לחלוטין (אם לא אפיתם את העוגיות מספיק והן עדיין דביקות, ניתן להשיב אותן לתנור להמשך אפייה).

5 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים פנימה כפית שמן. וטובלים את צדה התחתון של כל עוגייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים מעט עד להתייצבות. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר התמוגגנו מפאי עם שוקולד לבן ותותים