עוגות פאי תותים אישיות בתבנית מאפינס
אין גבול למתיקות של העוגות הקטנות האלה, עם מלית תותים אדומה אדומה ולבבות בצק קטנטנים מלמעלה. כן, אנחנו יודעים, זה שיא הקיטש - אבל תסמכו עלינו, מדובר בקיטש טעים ברמות. להכין למי שאוהבים, אבל עם כל הלב
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
קורט מלח
כפית קליפת לימון מגוררת
180 גרם חמאה קרה, בקוביות
4-5 כפות חלב או מים קרים
למלית:
350 גרם תותים
80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר, או בהתאם למתיקות הפרי
3 כפות מים
כף מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית תמצית וניל
כף שטוחה וחצי קורנפלור, מנופה
קורט מלח
40 גרם (חצי כוס פחות כף) שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1 לבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלב קר (או מים) ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה או יותר. בינתיים מכינים את המלית.
2 למלית: חותכים את התותים לקוביות ומביאים לרתיחה בסיר יחד עם כל חומרי המלית פרט לשקדים הטחונים. מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל וערבוב מדי פעם במשך כמה דקות, עד לקבלת מלית סמיכה. מצננים היטב עד שהמלית אינה חמה למגע, ומעבירים לקירור עד לשימוש.
3 לשים קלות שני שליש מכמות הבצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים של בערך 9 ס"מ, ומשטחים בשקעים של תבנית מאפינס משומנת, לקבלת קלתיות בצק קטנות שאינן ממלאות את כל גובה השקע.
4 שמים בכל שקע כפית של שקדים טחונים, וממלאים בכף גדושה של מלית תותים.
5 מרדדים את יתרת הבצק על משטח עבודה מקומח, ומעצבים ממנו רשת שתי וערב עבור הפאי. ניתן לעשות זאת על ידי חיתוך הבצק לפסים ארוכים ודקים וקליעתם לשתי וערב על כל פאי, או להשתמש במטריצה היוצרת רשת פאי גדולה בקלות, ולקרוץ ממנה עיגולים בגודל הרצוי.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים כל טארט ברשת בצק, ומהדקים בעדינות את הקצוות כדי להצמיד את הרשת לקלתית הבצק. אם רוצים קורצים מיתרת הבצק לבבות קטנים ומסדרים במרכז כל רשת בצק.
7 אופים את העוגות 35 דקות להזהבה יפה. מצננים היטב לפני שאוכלים.
>> בפעם הקודמת הכנו את המהממות האלה