עוגות גבינה אישיות בציפוי טופי
מתכון שווה לעוגות גבינה אישיות ללא מיקסר והקצפות? כבר אהבנו. עכשיו קבלו שדרוג נוסף - ציפוי קרמלי עשיר בלי להכין קרמל: פשוט ממיסים טופי וחלב, קצת מלח גס מלמעלה, ויש לכם קינוח אישי מרגש וכובש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
75 גרם פירורי ביסקוויט
10 גרם (כף) סוכר חום בהיר דמררה
35 גרם חמאה, מומסת
למלית:
330 גרם (גביע וחצי) גבינת שמנת עשירה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים
1 כף קמח
לציפוי:
18 סוכריות טופי קרמל
5-6 כפות חלב
מעט מלח גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט, הסוכר החום והחמאה המומסת.
2 מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר (מנג'טים), ומשטחים כף שטוחה של פירורים בתחתית כל שקע.
3 מערבבים בקערה בינונית את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השמנת החמוצה והביצים, מנפים פנימה כף קמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר עד שתגיע כמעט עד שפתם. אופים במשך 25-30 דקות, כך שהמאפים עדיין בהירים וכמעט מתחילים להתבקע. מצננים ומעבירים לקירור לכמה שעות.
5 קרוב למועד ההגשה ממיסים בסיר קטן את סוכריות הטופי והחלב למשך כמה דקות על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב קרמלי חלק. יוצקים מיד כף מלאה מהטופי החם על כל עוגה, זורים מעט מלח גס ומגישים. העוגות נשמרות בקירור עד חמישה ימים.
*העוגות משתבחות לאחר שהייה של יום-יומיים בקירור, אך יש לצפות אותן בטופי קרוב יחסית למועד ההגשה.
*פחות מתחברים לטופי? עוגות הגבינה יהיו מעולות גם ללא הציפוי.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות