אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגות גבינה אישיות בציפוי טופי

מתכון שווה לעוגות גבינה אישיות ללא מיקסר והקצפות? כבר אהבנו. עכשיו קבלו שדרוג נוסף - ציפוי קרמלי עשיר בלי להכין קרמל: פשוט ממיסים טופי וחלב, קצת מלח גס מלמעלה, ויש לכם קינוח אישי מרגש וכובש

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 14/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 291 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

75 גרם פירורי ביסקוויט

10 גרם (כף) סוכר חום בהיר דמררה

35 גרם חמאה, מומסת

למלית:

330 גרם (גביע וחצי) גבינת שמנת עשירה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה

2 ביצים

1 כף קמח

לציפוי:

18 סוכריות טופי קרמל

5-6 כפות חלב

מעט מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט, הסוכר החום והחמאה המומסת.

2 מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר (מנג'טים), ומשטחים כף שטוחה של פירורים בתחתית כל שקע.

3 מערבבים בקערה בינונית את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השמנת החמוצה והביצים, מנפים פנימה כף קמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר עד שתגיע כמעט עד שפתם. אופים במשך 25-30 דקות, כך שהמאפים עדיין בהירים וכמעט מתחילים להתבקע. מצננים ומעבירים לקירור לכמה שעות.

5 קרוב למועד ההגשה ממיסים בסיר קטן את סוכריות הטופי והחלב למשך כמה דקות על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב קרמלי חלק. יוצקים מיד כף מלאה מהטופי החם על כל עוגה, זורים מעט מלח גס ומגישים. העוגות נשמרות בקירור עד חמישה ימים.

*העוגות משתבחות לאחר שהייה של יום-יומיים בקירור, אך יש לצפות אותן בטופי קרוב יחסית למועד ההגשה. 

*פחות מתחברים לטופי? עוגות הגבינה יהיו מעולות גם ללא הציפוי. 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שהן גם קעריות גלידה אכילות!