אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות קוקוס ושוקולד

הקינוח הכי יפה בשכונה ידרוש מכם רק חצי שעה של עבודה ועוד קצת סבלנות. התוצאה: קוביות שחור לבן של בסיס שוקולד, מלית קוקוס וציפוי מבריק של שוקולד ושוקולד לבן. צלמו אותן, כי הן יחוסלו צ'יק צ'ק

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 28/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 284 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבסיס השוקולד:

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות חלב

1 ביצה גדולה

65 גרם (שליש כוס) סוכר

קורט מלח

40 גרם (4 כפות) קמח תופח

15 גרם (כף גדושה) קקאו

למלית הקוקוס:

400 מ"ל (פחית) חלב מרוכז

250 גרם  קוקוס טחון

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

קורט מלח

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל (שלושת רבעי גביע ועוד כף) שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד לבן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד המריר והחלב עש לקבלת תערובת חלקה ומצננים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים עד להטמעה. מנפים פנימה את הקמח התופח והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

3 משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית מרובעת של בערך 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בשכבה דקה, ואופים 8-10 דקות עד שהעוגה אפויה למראה. מוציאים מהתנור ומצננים קלות.

4 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ומשטחים על עוגת השוקולד. מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות. מצננים.

5 ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את חומרי הציפוי, מערבבים ומשטחים על העוגה. מקררים למשך שעה עד להתייצבות, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה במקרר. אם רוצים ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, ומעטרים את הקוביות בפסים דקים בעזרת קונוס מנייר אפייה או בעזרת כפית.

* שימו לב: חשוב להוציא את הקוביות לטמפרטורת החדר כחצי שעה-שעה לפני שאוכלים על מנת שיתרככו היטב.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו גלידוניות ריסז מושלמות