אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

סנדוויץ' פבלובה שוקו-קוקוס

אם היה והבטחתם לעצמכם שאחרי ארוחת החג תנסו לשמור קצת, אנחנו ממליצים לכם לחכות עם זה עד אחרי שתכינו ותטרפו את העוגיות המופלאות האלה. זה כדאי, זה משאיר פירורים, אבל לגמרי בקטע טוב

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 24/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

למרנג:

3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר

קורט מלח

180 גרם סוכר

למלית שוקו-קוקוס:

125 מ"ל קרם קוקוס

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

165 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה

לציפוי:

קוקוס קלוי או טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-80 מעלות במצב טורבו.

2 מקציפים במערבל חשמלי חלבונים ומלח עד לקבלת קצף לבן ויציב.

3.מוסיפים סוכר בהדרגה, ומקציפים כ-10 עד 12 דקות נוספות, עד לקבלת מרנג מבריק ונוקשה.

4 מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק בגודל של כסנטימטר, ומזלפים ספירלות של מרנג בגודל של כ-5 ס"מ, על גבי שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. (אפשר גם פשוט לזלף נשיקות קטנות.)

5 אופים במשך כשעתיים, עד שהמרנג יבש ונפרד בקלות מנייר האפייה.

6 בזמן האפייה, ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל את קרם הקוקוס עם שני סוגי השוקולד, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעתיים.

7 מעבירים את קרם השוקולד למערבל חשמלי, מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

8 ממלאים כל זוג מרנגים במלית, מצמידים לסנדוויץ', ומגלגלים בקוקוס קלוי או טחון.

9 מעבירים לקירור למשך כשעתיים עד לריכוך, וזוללים. (העוגיות הממולאות במיטבן ביום ההכנה).

טיפ: אפשר להכין את המרנג עד שבוע מראש, ולשמור בנפרד בקופסה אטומה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו פאי בייגלה, שוקולד וחמאת בוטנים

>> זו העוגה שהולכת להפוך לעוגת השוקולד הקבועה שלכם

>> כל המתכונים הכי שווים לפסח