אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת שוקולד תפוז עשירה

עוגה סופר עשירה שהולכת עד הסוף עם שוקולד אמיתי בפנים (וגם בחוץ, נו, ברור), טעמי תפוז שמעניקים לה עומק ותחכום ועוד לא התחלנו לדבר על הלוק ההורס שלה. חצי שעה עבודה בדרך לתהילת עולם. וכן, אפשר גם פרווה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 19/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח

80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

100 גרם (כוס) שקדים טחונים

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

400 גרם (2 כוסות) סוכר

240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים, סחוט טרי

360 מ"ל (כוס וחצי) חלב

200 גרם (כוס) שמן

5 ביצים בטמפרטורת החדר

כפית מלח מחוקה 

לציפוי ועיטור:

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)

זסטים או קליפה מגוררת מתפוז גדול

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה מעט מעל גובה הדפנות.

2 ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומניחים בצד. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים שקדים טחונים, קליפת תפוז מגוררת ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר.

3 בקערה נפרדת מערבבים מיץ תפוזים, חלב ושמן.

4 מקציפים במערבל חשמלי את הביצים השלמות עם המלח ויתרת הסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה מתקבלת נוזלית למדי וזה בסדר). מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים קלות להטמעה.

4 יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-70 דקות (שעה ועשרה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב.

5 ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מצננים היטב ויוצקים על העוגה. מעטרים סביב בזסטים של תפוז.

* לגירסת הפרווה המירו את החלב במתכון בחלב סויה או במים, ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס או בשמנת צמחית.

 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות תותים אישיות ומתוקות