אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

ארטיק בראוניז

גם בראוניז וגם ארטיק? כן! הנה מתכון נהדר וכיפי שישמח כל ילד וכל מבוגר עם נפש של ילד. עם כוס חלב או עם קפה בצד, ביס אחד מהקסם הזה - ותרוויחו חיוך שישאר לאורך זמן

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 03/07/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

לבראוניז:

150 גרם חמאה

200 גרם (כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

3 ביצים

50 גרם (שליש כוס) קקאו, מנופה

70 גרם (חצי כוס) קמח, מנופה

שליש כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי:

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2-3 כפות שמן צמחי

סוכריות צבעוניות

להרכבה:

מקלות ארטיק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים לתוכה את הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם), וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקקאו וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

3 יוצקים את התערובת לתבנית של כ-27x17 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-14 עד 18 דקות, עד שהבראוניז נראים יציבים אך עדיין רוטטים במרכז. מצננים היטב ומעבירים למקרר למשך כשעה או יותר לקירור מלא.

4 מיישרים את הדפנות בסכין חדה וחותכים את הבראוניז למלבנים של בערך 8x4 ס"מ. חותכים קצה של כל מלבן בצורה מעוגלת לקבלת מראה של ארטיק (אפשר להיעזר בחתכן כדי לסמן את החיתוך). נועצים בכל בראוני מקל של ארטיק.

5 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס גבוהה.

6 טובלים כל בראוני בציפוי, כאשר משאירים את החלק הקרוב למקל מבצבץ לקבלת מראה של ארטיק. מניחים לעודפי הציפוי לזלוג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומעבירים לקירור קל עד להתייצבות.

*שומרים בקופסה אטומה בקירור עד שבוע ומוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך רגע לפני שאוכלים.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קסטה ביתית