אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קרמבו טירמיסו

אנחנו מתים עליו מגיל 6 ובכל שנה מתרגשים לקראתו מחדש, אבל פייר - הטעם שלנו, עם השנים, התבגר. אז קבלו קרמבו לגדולים, עם קרם מסקרפונה קפה, ציפוי דאבל שוקולד ועוגיית חמאה מלמטה. זה מה שנקרא להתבגר בסטייל

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 23/10/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 218 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגיות חמאה:

70 גרם (חצי כוס) קמח

25 גרם (2 כפות) סוכר

קורט מלח

50 גרם חמאה קרה, בקוביות

2 כפיות חלב

לקרם טירמיסו:

250 גרם (גביע) גבינת מסקרפונה

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

2 כפיות קפה נמס מגורען

לציפוי שני שוקולדים:

120 גרם שוקולד חלב, קצוץ

120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1-2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 לעוגיות חמאה: מערבבים במעבד מזון קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה וטוחנים לפירורים. מוסיפים חלב ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מקררים לשעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים של 4-5 ס"מ. אוספים את יתרת הבצק וחוזרים על הפעולה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12-14 דקות לגוון זהוב עמוק. מצננים.

3 לקרם טירמיסו: מקציפים במערבל חשמלי מסקרפונה ואבקת סוכר רק עד לריכוך קל. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה וקפה נמס, ומקציפים לקרם יציב מאוד. הקפידו שלא להקציף יתר על המידה, על מנת שהקרם לא יהפוך גרגירי. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק של בערך 2.5 ס"מ, ומזלפים תלוליות שמנמנות של קרם על כל עוגייה לקבלת מראה של קרמבו. מעבירים להקפאה לחצי שעה-שעה.

4 לציפוי: ממיסים את שני השוקולדים יחד על בן מארי או במיקרוגל, ומערבבים פנימה שמן לדילול. יוצקים לכוס צרה, טובלים כל קרמבו קצרות בציפוי, מניחים לעודפי הציפוי לזלוג לרגע, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים מעטרים את הקרמבו בפסים דקיקים מהשוקולד המומס שנותר בעזרת קונוס זילוף מנייר אפייה או בעזרת כפית קטנה.

* פחות אוהבים טעמי קפה? תוכלו להמיר אותו בתמצית וניל לקבלת קרם מסקרפונה וניל.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ודבש, עסיסית וטעימה