אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות עוגת גבינה בציפוי שוקולד

חג השבועות מזמן לנו המון אופציות נהדרות לקינוחים, אבל את הקינוח הזה אנחנו אוהבים במיוחד - נשנוש קטן, מתוק וממכר כמו גרעינים, ואם בא לכם למתן את השחיתות, תוכלו לבחור בשוקולד מריר. אבל למה לכם בעצם?

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/06/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (36 מנות):

לתחתית:

150 גרם פירורי ביסקוויט

75 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה והשוקולד הלבן:

150 גרם שוקולד לבן, קצוץ

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%

50 גרם (רבע כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

לציפוי:

350 גרם שוקולד חלב, קצוץ

2 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים את פירורי הביסקוויט והחמאה המומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרובעת (20 ס"מ) בעזרת כף.

3 מכינים את המלית: ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד לבן.

4 מערבבים בקערה בינונית את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים ומערבבים.

5 מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

6 יוצקים את הבלילה על תחתית הפירורים ואופים 35 עד 40 דקות, עד שהתערובת יציבה למראה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז. מוציאים מיד את העוגה מהתנור כדי שתאבד גובה, מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לשעתיים-שלוש עד להתייצבות.

7 מיישרים את דופנות העוגה ופורסים לקוביות של 3 ס"מ. מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

8.ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את שוקולד החלב, מוסיפים שמן ומערבבים.

9 טובלים את קוביות הגבינה בשוקולד עד לציפוי מוחלט, מנערים קלות להסרת ציפוי עודף, מסדרים על התבנית ושומרים בקירור.

*הקוביות יישמרו בקירור בקופסה אטומה עד שבוע ימים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר עפנו על מגדל קוקילידה פוטוגני במיוחד

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?