עוגיות שוקולד צ'אנקס במילוי שוקולד
עוגיות השוקולד צ'יפס הפופולריות מקבלות טאץ' מושחת במיוחד, כשהן מצופות בקוביות שוקולד קצוצות שמתרככות באפייה, וממולאות בממרח שוקולד, שנוזל החוצה בכל נגיסה. או במילה אחת: חלום
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
20 כפיות ממרח שוקולד
200 גרם חמאה, רכה
100 גרם (כוס פחות כף) סוכר חום
80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר לבן
2 ביצים
350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
רבע כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ לקוביות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנטפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כפיות גדושות של ממרח שוקולד, ומקפיאים לשעה.
3 במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה והסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכניסים למקרר למשך לחצי שעה.
4 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים של כ-4 ס"מ, ומשטחים כל כדור בכף היד, מניחים מלית שוקולד במרכז, סוגרים את הבצק מעל ומגלגלים לכדור.
5 מסדרים את הכדורים במרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מצמידים מעל קוביות שוקולד קצוצות ואופים כ-12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות, מצננים וזוללים.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בשבוע שעבר הכנו סנדוויץ' פבלובה שוקו-קוקוס