אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

רולדת גלידה

חברים, מדובר ברטרו, אבל מהמוצדקים: כבר שנים שלא נתקלנו ברולדת גלידה, ואיך אנחנו שמחים שפגשנו דווקא את זאת - גם טעימה טעימה, גם סופר קלה להכנה וגם יש לה קישוט של דובדבנים. אימצנו קבוע, לפחות עד הסתיו

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 10/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

700 גרם גלידה בטעם שאוהבים, מרוככת מעט

לרולדה:

3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

85 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר

קורט מלח

60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח

30 גרם (3 כפות) קקאו

רבע כפית אבקת אפייה

3 כפות רום, ברנדי או ליקר שאוהבים (לא חובה אך מומלץ)

לעיטור:

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

חופן דובדבנים

אופן ההכנה:

1 מסדרים כדורי גלידה גדולים בטור על יריעה של ניילון נצמד, סוגרים היטב את הניילון מעל, ומועכים ומעצבים בעזרת הידיים לקבלת גליל גלידה ארוך של כ-35 ס"מ. מעבירים להקפאה לכמה שעות להתייצבות מלאה. אפשר להכין את גליל הגלידה יום-יומיים מראש.

2 לרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר ומלח במשך 6-7 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה בהדרגה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.

3 משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לגודל של בערך 25x35 ס"מ, ואופים 10-12 דקות במדף העליון של התנור. מצננים ומקלפים את נייר האפייה מהעוגה.

4 מברישים את הרולדה ברום, ברנדי או ליקר שאוהבים, מניחים את גליל הגלידה במרכז, ועוטפים אותו היטב בעוגה. אם יש צורך מסירים עודפי בצק בסכין חדה. מעבירים את העוגה לקופסה אטומה ושומרים בהקפאה.

5 לפני ההגשה מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעטרים את הרולדה ומקשטים בדובדבנים. מומלץ להוציא את הרולדה מהמקפיא לריכוך קצת לפני שאוכלים.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בשבוע שעבר הכנו ארטיק בראוניז שווה