אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת שוקולד ודבש פרווה

מכירים את אלה שאומרים שכל המוסיף גורע? עזבו שטויות, סתם פחדנים: מתכון משגע שמשלב בלי פחד מתוק עם מתוק יותר - דבש (שגם ככה נשאר לכם מראש השנה) ושוקולד. התוצאה היא עוגה עסיסית, סופר טעימה ואפילו פרווה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 16/10/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד דבש (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

240 מ"ל (כוס) מים רותחים

210 גרם (כוס וחצי) קמח

40 גרם (4 כפות שטוחות) קקאו

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה

130 גרם (שני שליש כוס) סוכר לבן

חצי כפית יפה מלח

130 מ"ל (שני שליש כוס) שמן

150 גרם (שליש כוס ועוד כף גדושה) דבש

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

לציפוי:

60 מ"ל (רבע כוס) מים

85 גרם (רבע כוס) דבש

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ (מומלץ 60%)

קורט מלח

חופן גרגירי רימון, לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 לעוגת שוקולד-דבש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את השוקולד בקערה, יוצקים עליו מים רותחים, מניחים להימס לדקה-שתיים ומערבבים לתערובת חלקה.

2 מנפים לקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את שני סוגי הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים שמן, דבש, ביצים ותמצית וניל ומערבבים רק עד לתערובת כמעט חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה ומערבבים. הבלילה נוזלית למדי וזה בסדר.

3 יוצקים לתבנית 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 60-80 דקות, כך שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. במידת הצורך (אם העוגה נראית מוכנה מלמעלה אבל בפנים עדיין נוזלית) מכסים את העוגה בנייר אלומיניום רופף באמצע האפייה. מצננים.

4 לציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן או במיקרוגל מים ודבש. יוצקים על השוקולד, מניחים להימס לדקה-שתיים ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מצננים קלות להסמכה, ומורחים על העוגה בשכבה עבה.

5 אם רוצים לעטר בדוגמת ספירלה כמו בתמונה, מעבירים את העוגה לקירור לכמה דקות עד שהציפוי מעט מתייצב אך הוא עדיין רך מאוד, ובעזרת כפית קטנה יוצרים בציפוי שביל בצורת שבלול, ממרכז העוגה כלפי חוץ. מעטרים את העוגה בגרגירי רימון, אם רוצים.

* מומלץ להוציא את העוגה לטמפרטורת החדר לריכוך לפני ההגשה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות תמרים וקרמל