אוכל
צילום׃ בן יוסטר, מחלבות גד

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

"ההשראה לעוגה הזו היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה טעימה", אומר מיקי שמו. ואנחנו אומרים: עוגה שנראית ככה ודורשת רק 20 דקות עבודה היא לגמרי הדבר בשבילנו

מיקי שמו | מחלבות גד | פורסם 30/05/16 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

‏250 גרם ביסקוויטים

‏100 גרם חמאה מומסת

‏30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

למלית:

‏300 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%

‏1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

‏2 ביצים + 1 חלמון

‏2 כפות אינסטנט פודינג וניל

‏20 גרם (2 כפות) קורנפלור

‏1 שקית סוכר וניל

‏150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת

אופן ההכנה:

‏1. מחממים תנור ל-140 מעלות.

2 מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.

‏3. מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של 3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או תבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.

‏4. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.

5 מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד שלושת רבעי מגובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.

6 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים שעתיים לפחות.

‏7. מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת כאן מסקרפונה ותפוחים

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו