אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

לביבות קטנות ושובבות, שאיך שהן מגיעות מהמחבת לצלחת מתחילות להיעלם במסתוריות. מעולות כנשנוש קטן של אחר הצהריים או של בוקר, או של היי, למה לא עכשיו בעצם? יאללה, התחלנו לערבב וזה תכף מוכן

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 08/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

ללביבות:

200 גרם ריקוטה

150 גרם בולגרית מעודנת

50 גרם פקורינו מגוררת

כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע או שמיר ואורגנו)

2 שיני שום, כתושות

ביצה

2 כפות קמח או פירורי לחם

קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף)

מעט אגוז מוסקט מגורר טרי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

קמח לקימוח הלביבות לפני הטיגון

שמן זית לטיגון

לרוטב העגבניות:

6 עגבניות אדומות ובשלות, קלופות וללא העוקץ

כף רסק עגבניות

כפית אורגנו יבש או עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי

3 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

לרוטב רוזה (אם רוצים):

3 כפות יוגורט בקר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הלביבות: מערבבים את הגבינות בקערה עם יתר חומרי הלביבות, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

2 מכינים את רוטב העגבניות: מרסקים את העגבניות ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.

3 לרוטב רוזה (אם רוצים): מערבבים חצי מכמות רוטב העגבניות שהכנו עם היוגורט.

4 מטגנים את הלביבות: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות או משומנות, מקמחים מעט ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה והתייצבות.

5 מגישים את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר לצד רוטב העגבניות או שני סוגי הרטבים - עגבניות ורוזה.