אוכל
צילום׃ שרית גופן, mako אוכל

מילפיי אקספרס

הנה לכם גרסה סופר פשוטה ונהדרת לאחד הקינוחים הכי אהובים בעולם. בלי להסתבך יותר מדי, עם עיגולי בצק קלילים ופריכים ושני סוגי קרמים שמעניקים לתענוג הזה מראה מרשים במיוחד

רות אוליבר | מחלבות גד | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעיגולי הבצק:

350 גרם בצק עלים על בסיס חמאה, מרודד

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

לקרמים:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את עיגולי הבצק: פורשים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו 30 עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.

2 מפזרים מעל העיגולים מעט אבקת סוכר ומעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.

3  מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים נייר אפיה על תבנית הטוסטר ומעל מסדרים את עיגולי בצק בשכבה אחת. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים כ-6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה.

4 ממשיכים באותו אופן עם שאר העיגולים. מפזרים מעט אבקת סוכר מעל כל העיגולים ומצננים (עיגולי הבצק נשמרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר).

5 מכינים את הקרמים: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מצננים ומניחים בצד.

6 מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב. מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ללא צנתר ושומרים במקרר.

7 מוסיפים את השוקולד המומס ליתרת הקרם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף נוספת ללא צנתר.

8 מכינים שקית זילוף שלישית עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס"מ. גוזרים את הקצוות של שתי השקיות עם הקרמים ומכניסים אותן יחד לשקית השלישית (זו עם צנתר הכוכב).

9 מרכיבים את המילפיי: מניחים כל עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מזלפים קרם עד לגובה של 3-2 ס"מ ומכסים בעיגול נוסף. מפזרים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ לשמור את הקרם והבצק בנפרד ולהרכיב ממש לפני ההגשה).