אוכל
צילום׃ בן יוסטר, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם גבינות ופטריות

גאלט הוא מאפה כפרי צרפתי שמכינים בצורה חופשית, ללא תבנית, ולכן הוא קל במיוחד להכנה. המלית כאן מפנקת במיוחד, ומבוססת על מיקס גבינות נהדר, יחד עם הפטריות שמוסיפות קלילות ומרקם מעניין. מתכון של מיקי שמו

מיקי שמו | מחלבות גד | פורסם 16/05/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (למאפה בקוטר 20 ס"מ):

400 גרם בצק עלים, מרודד לעובי של 4-5 מ"מ

למלית הפטריות:

250 גרם פטריות פורטובלו, פרוסות דק

4 כפות שמן זית

עלים מ-5 ענפי תימין

מלח

פלפל שחור

2 שיני שום, כתושות

למלית הגבינות:

200 גרם גבינת שמנת 30%

מלח

פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

90 גרם גבינת שמנת עזים, מפוררת גס

50 גרם גבינת פקורינו, מגוררת

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את מלית הפטריות: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, ומפזרים בחופשיות בתבנית.

3 צולים את התערובת כרבע שעה, או עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים.

4 מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות, ומרפדים שוב את התבנית בנייר אפייה.

5 מניחים את בצק העלים המרודד על משטח עבודה מקומח, וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ.

6 מכינים את מלית הגבינות: מערבבים את גבינת השמנת עם הפלפל, המלח ואגוז המוסקט. מורחים את התערובת במרכז העיגול, ומשאירים שוליים של כ-6 ס"מ נקיים. מפזרים על גבינת השמנת את הפקורינו וגבינת העזים, ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות.

7 מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שיכסו חלק מהמלית.

8 מברישים את שולי הבצק בביצה, ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

טיפ: נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק כדי שלא יתרומם בזמן האפייה.

>> בפעם שעברה הכנו עוגת שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו