אוכל
צילום׃ דניאל לילה

פסטה עם ריקוטה, תרד ופקאנים

קטיפתית ועשירה, אבל לגמרי לא כבדה - ככה אנחנו אוהבים את ארוחות הערב שלנו (עם כמות יפה של פרמזן, כמובן)

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/12/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי

לרוטב:

‏40 גרם חמאה

‏1 בצל בינוני, קצוץ דק

‏3-2 שיני שום, קצוצות דק

‏200 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

שני שליש כוס אגוזי פקאן שבורים גס

‏‎50 גרם גרנה פדנו

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.

2 מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.

3 מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.

4 מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.

5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.

6 יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

7 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.

8 מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.