אוכל
צילום׃ דניאל לילה

פסטה רוזה בלי שמנת מתוקה

רוזה הוא אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים, ובצדק. במתכון הזה מתחילים בהכנת רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעגלים את טעמיו עם גבינת שמנת (כן כן, במקום שמנת מתוקה), שמעניקה לו מרקם קטיפתי

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 07/01/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

2 כפות חמאה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 קופסאות (800 גרם סה"כ) שימורי עגבניות

מלח

פלפל שחור גרוס

2 גבעולי בזיליקום

1 קופסת גבינת שמנת 30%

להגשה

2 גבעולי בזיליקום

גרנה פדנה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית וחמאה ומאדים בו את הבצל על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד. מוסיפים שום וכשעולה הריח שלו מוסיפים את העגבניות. מעלים את גובה הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב מבריק וסמיך.

2 במקביל מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה.

3 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום וגבינת שמנת ומערבבים לקבלת רוטב כתום ואחיד. אם רוצים אפשר לרסק בבלנדר ידני לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות (כמו שילדים אוהבים).

4 מורידים את הפסטה מהכיריים, מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב. מגלגלים את הפסטה בתוכו ומניחים לו לעטוף את הפסטה.

5 מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום וגרנה פדנה מגוררת מעל.

הכנה מראש: אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר, לחמם אותו ולהוסיף פסטה מבושלת.