אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

סהרונים מלוחים מבצק גבינות ללא גלוטן

מאפים פריכים ומפתים עם מגוון סוגי גבינות וללא טיפת גלוטן

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 כוס קמח תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1 כוס קמח אורז מלא

1 כוס קמח קונדיטור

1/4 כוס קמח תירס דק

1/2 כפית משפר אפייה

250 גרם גבינת קוטג'

250 גרם גבינה לבנה רכה

150 גרם גבינה מלוחה קשה מגוררת

100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת

100 גרם חמאה רכה

3 כפות רסק תפוחים

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמחים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2 בוצעים מהבצק 5 כדורים ומרדדים על משטח מקומח כל כדור לעלה דק ועגול בעובי של כ-4 מ"מ.

3 חותכים כל עלה לשמונה משולשים ומגלגלים מהצד הרחב לכוון קצה המשולש ליצירת סהרונים.

4 מניחים את הסהרונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות.

* לפני הגלגול אפשר למרוח את הבצק בממרחים שונים, למשל: פסטו, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, וכו'.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!