צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
סהרונים מלוחים מבצק גבינות ללא גלוטן
מאפים פריכים ומפתים עם מגוון סוגי גבינות וללא טיפת גלוטן
רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
| פורסם 29/09/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
1 כוס קמח תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)
1 כוס קמח אורז מלא
1 כוס קמח קונדיטור
1/4 כוס קמח תירס דק
1/2 כפית משפר אפייה
250 גרם גבינת קוטג'
250 גרם גבינה לבנה רכה
150 גרם גבינה מלוחה קשה מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת
100 גרם חמאה רכה
3 כפות רסק תפוחים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמחים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2 בוצעים מהבצק 5 כדורים ומרדדים על משטח מקומח כל כדור לעלה דק ועגול בעובי של כ-4 מ"מ.
3 חותכים כל עלה לשמונה משולשים ומגלגלים מהצד הרחב לכוון קצה המשולש ליצירת סהרונים.
4 מניחים את הסהרונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות.
* לפני הגלגול אפשר למרוח את הבצק בממרחים שונים, למשל: פסטו, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, וכו'.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!