אוכל
צילום׃ דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן

טורט אגוזים וקפוצ'ינו

קצפת קפה עדינה בשכבות של בצק עשיר באגוזים

מיקי שמו | שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן | פורסם 03/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לטורט

6 חלבונים מביצים גדולות (L)

250 גרם (11/4 כוסות) סוכר

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק

70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל

לקצפת קפה

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 כפיות אבקת קפה נמס

לציפוי

1 כוס אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מכינים את הטורט: מקציפים חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לקצף יציב. מקפלים אגוזים וקמח בעזרת מרית לתערובת אחידה.

3 מסמנים בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס”מ על 2 ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים ב-2 תבניות תנור. מורחים בעזרת מרית 4 עיגולי בצק בקוטר הסימון ועובי כ-1/2 ס”מ.

4 אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.

5 מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וקפה נמס לקצפת יציבה בגוון מוקה אחיד.

6 מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת טורט בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ ומורחים 1/4 מן המלית. מניחים שכבת טורט שנייה, דוחסים מעט ומורחים עוד 1/4 מן הקצפת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מפזרים אגוזי לוז, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

7 מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

גיוונים:

• במקום אגוזי לוז משתמשים בבוטנים או בקוקוס טחון לציפוי העוגה.

• מכינים רק 3 שכבות של בצק אגוזים מאותה כמות חומרים (הבצק יוצא יותר עבה) ומורחים ב-3 שכבות קצפת קפה עבות ומודגשות יותר.