אוכל
צילום׃ עדי רם

עוגת גזר נטולת גלוטן, עם זיגוג תפוזים

עם העוגה הזאת רוג'ר באני פיתה את ג'סיקה באני

| אפייה ביתית, הוצאת מודן | פורסם 19/08/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

העוגה

1 כוס (125 גרם) קמח סויה או קמח חומוס

¾ כוס (110 גרם) קורנפלור תירס צהוב*

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תערובת תבלינים לעוגה (קינמון טחון, פלפל אנגלי טחון, ציפורן טחון ואגוז מוסקט בכמויות שוות)

1 כוס דחוסה (220 גרם) סוכר חום

½1 כוסות גזר מגורר גס (מ-3 גזרים)

1 כוס (120 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

½ כוס (125 מ"ל) שמן זית עדין

½ כוס (120 גרם) שמנת חמוצה

3 ביצים, טרופות קלות

לזיגוג התפוזים

125 גרם גבינת־שמנת מוצקה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית קליפת תפוז מגוררת דק

½1 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 צ.). משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית והדפנות שלה בנייר אפייה. 2 מנפים יחד לקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה ותערובת התבלינים. מוסיפים לקערה את הסוכר, הגזר והאגוזים ומערבבים. 3 מערבבים בקערה נפרדת את השמן עם השמנת החמוצה והביצים ומוסיפים את התערובת לקערת הקמח. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית. 4 אופים את העוגה כשעה. מוציאים מהתנור, משהים בתבנית 5 דקות והופכים את העוגה על רשת לצינון. 5 בינתיים מכינים את זיגוג התפוזים: שמים בקערה קטנה את גבינת־השמנת וקליפת התפוז וטורפים במערבל (מיקסר) עד שהגבינה אוורירית וקלילה. מנפים את אבקת הסוכר ומוסיפים אותה בהדרגה לקערה, תוך הקצפה, לקבלת זיגוג חלק. מורחים את הזיגוג על פני העוגה הצוננת.