אוכל
צילום׃ ארז בן שחר, mako אוכל

עוגיות מסקרפונה ולימון

עוגת גבינה היא פינוק שקשה לסיים לבד, אז מה דעתכם על עוגיות מסקרפונה ולימון שמזכירות עוגת גבינה אישית? ארז קומרובסקי מציג מתכון לעוגיות כל כך רכות ונימוחות, שאפילו האצבעות שלכם יחגגו

ארז קומרובסקי | אפיה בריאה בקלי קלות, הוצאת קוראים | פורסם 29/03/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

100 גרם גבינת מסקרפונה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

1 כוס (140 גרם) קמח רב תכליתי

חצי כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את החמאה, הגבינה והסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מקציפים כ-3 עד 5 דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.

2 מוסיפים את הקמח, המלח וקליפת הלימון ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שהחומרים מתאחדים.

3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4  מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5 בעזרת כף, מניחים בתבנית בזהירות כ-6 תלוליות קטנות וגבוהות מהבצק, ומשאירים ביניהן רווח של כ-3 ס"מ (הן יתפשטו בזמן האפייה).

6 אופים כ-12 דקות עד ששולי העוגיות זהובים. מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית כמה דקות, ומעבירים לרשת צינון. ממשיכים לאפות את יתר העוגיות באותה צורה.

>> הנה עוד מתכונים מהספר (המעולה!) של ארז קומרובסקי

>> מה מחליפים במה? מדריך לאפייה טבעונית

>> בקטע של מאפים? בואו לבייקרי שלנו!