אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת שוקולד ואגוזים ברגע

מתכון מנצח לעוגת שוקולד בחושה ומהירה - עד שהתנור מתחמם העוגה כבר מוכנה לאפייה

בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 256 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית בגודל 11x38 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס קמח תופח, מנופה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים
1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד עם החמאה והסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת וטורפים אחרי כל הוספה.

2 מוסיפים את הקמח, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.

3 יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.