עוגיות שכבות רוזמרי של מיקי שמו
יש מישהו שלא מכיר את הוופלים של מיקי שמו? לטובת מי שפספס את הפלא - מדובר בתענוג ממכר ועדין, שכבות שכבות של בצק וממרח שוקולד שהופכות ביחד לקסם, לא פחות. אז השגנו את המתכון, והוא אפשרי לחלוטין! בהצלחה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
העוגיות האלה, "ופלים" בפי הלקוחות, הן להיט אמיתי. יש כאן לא מעט עבודה, אבל אני מבטיח שהתוצאה שווה את המאמץ. שימו לב לטכניקת האפייה המיוחדת: שכבות הבצק נאפות על גב התבנית ולא בתוכה. בקונדיטוריה אנחנו מכינים את העוגיות מארבע שכבות בצק, אבל אפשר להסתפק גם בשלוש.
מרכיבים (50 מנות):
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
1 ביצה גדולה (מס' 1)
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד רוזמרי (או נוטלה)
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת.
3. מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סנטדרטית (37 על 45 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ (מומלץ לחתוך וליישר קצוות). מגלגלים את הבצק סביב המערוך.
6. מניחים נייר אפייה על גב תבנית התנור ומקמחים מעט. פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (יש צורך בשלוש תבניות).
7. אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים.
8. מרכיבים את העוגיות: מחממים את ממרח הרוזמרי כחצי דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף, עד שהוא נוזלי ונוח לעבודה. מערבבים היטב.
9. מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מחצית מממרח הרוזמרי באופן שווה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה.
10. פורסים לקוביות בעזרת סכין משונן וארוך וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.
* גיוון: מחליפים את ממרח הרוזמרי בממרח חלבה באותה כמות.
המתכון פורסם לראשונה באפריל 2006