אוכל
צילום׃ אור גץ

כיכרות לחם ג'ינג'ר אישיות

הלחמניה שתבוא לך גינג'ר

| אפייה ביתית, הוצאת מודן | פורסם 29/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (22 מנות):

200 גרם חמאה, רכה

¼1 כוסות (275 גרם) סוכר לבן עדין

¾ כוס (270 גרם) סירופ מולסה

2 ביצים

3 כוסות (450 גרם) קמח

½1 כפות ג'ינג'ר (זנגוויל) מיובש טחון

3 כפיות תערובת תבלינים לעוגה (קינמון טחון, פלפל אנגלי טחון, ציפורן טחון ואגוז מוסקט בכמויות שוות)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

¾ כוס (180 מ"ל) חלב

לזיגוג הווניל

3 כוסות (500 גרם) אבקת סוכר

2 כפיות חמאה רכה

½ כפית תמצית וניל

⅓ כוס (80 מ"ל) חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ.). אם משתמשים בתבניות עם שקעים מלבניים, משמנים את השקעים; אם משתמשים בתבניות עם שקעים למאפינס, שמים ב-22 שקעים עטרות נייר. 2 שמים בקערה קטנה את החמאה והסוכר וטורפים במערבל (מיקסר) לתערובת קלילה ואוורירית. תוך כדי עבודת המכשיר מוסיפים לתערובת את סירופ המולסה וטורפים 3 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומקציפים לאחר כל הוספה רק עד שהביצה נבלעת בתערובת. 3 מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מנפים יחד לתערובת את הקמח, התבלינים ואבקת הסודה. מוסיפים את החלב ומערבבים לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין השקעים המרובעים שבתבניות או בין עטרות הנייר. 4 אופים את הכיכרות כ-25 דקות. מוציאים מהתנור, משהים בתבניות 5 דקות והופכים את הכיכרות על רשת לצינון. 5 בינתיים מכינים את זיגוג הווניל: שמים בקערה בינונית חסינת חום את אבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה, את תמצית הווניל ואת החלב ומערבבים למשחה סמיכה מאוד. שמים את הקערה בסיר בינוני ובו מים על סף רתיחה (באן מרי) ומערבבים עד שהזיגוג הופך נוזלי. 6 מורחים את הזיגוג החם על העוגות הקרות ומשהים עד שהוא מתייצב.